Wednesday, October 7, 2009

Berita terkini

Salam!!

Mohon ampun dan maaf sekiranya sepi buat seketika. Byk hal lately ni. Banyak gangguan2 yg membuatkan aktiviti menjahit ku agak susah nak resume seperti biasa. But hopefully, by next week everything will run smoothly again.

Markas menjahit ku akan berpindah ke No. 141, Jln Dagang 1/11, 68000 Ampang, starting from next week , the 12th of Oct. Ni rumah my mom, I'm taking a room there for the DIY activity. So any urusan amik kain, cari awning, etc akan dilakukan di alamat baru ni ek. This shld be temporary until I get the lower portion of my house back by end of this year. Harapnya jadi la tenant tu keluar!

Mengenai Raya pot luck gathering, I propose that we do on the 17th of Oct, 2pm-5pm...kira jadik DeepaRaya le! But before we proceed, I want to see how many will be able to make it. If less than 10 people, then kita duk umah masing2 aje la ek! So pls email , sms or leave ur comment here if u'd like to come. Also state wht ur going to bring, so kita tak ada byk duplicate dishes nnti. Kang seme bwk nasi impit...sudah...nak makan dgn apa?? Tu kira worst case scenario le! Hehehhe! So pls ye, let me hv an indication berapa ramai yg nk participate.

Sekali dgn Raya pot luck gathering ni, kita buat la ala2 pesta bling2 juga. Boleh la u all bwk kain u all or tudung yg nak dimatchkan dgn bling2. Of course I'm partial towards Swarovski crystals. For yg tak biasa nak iron-on kan the sc or ks, kita buat la demo nnti. For pembeli tudung, pasang sendiri the bling2 will save u the upah to hot fix the batu. By the way, I dah re-stock KS bling2, so hopefully by esok mlm I leh upload the pics. Kita not well now ni...flu, but not H1N1 ek! Tgh weng je rasa ni after makan ubat.

There will also be some fabrics/jerseys for u to choose from. If u all nak order kain ke hapa, buat la next week, and pick up time gathering tu nnti,.,.,byk save on shipping, ok! TS also ada nnti. So bwk2 la kain2 yg tak de matching TS tu. I now malas betul nak matchkan kain n ts...berpinau mata nak cari matching! Talking about jerseys, byk printed baru sampai kat ZH. Cotton jerseys and jerseys. Nnti esok mlm kita upload. Nk kena cari my thumbdrive. Ltop ku ni dh slow sbb byk sgt pics in the hard disc.

For pembeli tudung, I hope to hv some readystock...though I rasa ni mcm angan2 kosong aje! Byk lagi yg MTO tak sempat ku buat, nak readystock...mana nak cekau masa nak buat tu??? But anyways, if ada...kira ku berkerja keras le maknanya!

Ok...tulis panjang lebar, tak tau jadi ke tak pun lagi ni! So it all depends on YOU...if ramai nak menyambut Raya bersama, silakan. It can be sesi beramah mesra, mendapatkan tips menjahit, tgk apa yg baru....mcm2 la. So, pls let me know ur attendance.

Thank you and good night!



Photobucket

4 comments:

kimimclaren said...

yela, markas menjahit u tu teramat lah dekatnya dengan rumah i. i kat taman dagang phase 3 tu je. kalaulah markas u tu forever kat sana kan senang i. tak payah lah nak drive panjat bukit sana.

anyway, lama betul ek tak gi naik bukit tu.

JV Cynosure said...

ye la kimi...i initially planned nak amik je one of the houses kat tmn dagang tu, pastu rent out the rooms, i amik the living area aje. org nk dtg pun senang, next to lrt aje kan. but if kat umah i...lagi la best! tak yah i balik mlm2 buta naik bukit tu.

tenant tu pun kalau la jadik keluar. if tak keluar gak...haku yg keluar umah nnti!!

JV Cynosure said...

oits! tak de ke nak join pot luck ni?? kita nak buat kat umah bbpie kalau jadik. but if tak jadi tak pe jgk...leh le menjahit tudung yg bertimbun tu (nk nangis gak bila memikirkannya!!)!

kimimclaren said...

pot luck tu macam tak de response je. rasanya kalau yang join pun most of ur loyal customers ek. kengkawan sepenjahitan kita senyap sunyi je sekarang. anyway, suka lah tengok your tct. nak kena beli gak satu ni hasil tangan u. tabik spring ngan u ni yela.... gigih & tekun menjahit tudung.