Sunday, July 26, 2009

Improvised awning tudung hanger

I was cracking my head about how to store all the tudungs that I made with improvised awnings. Nak lipat, awning rosak. Nak gantung, byk lak space needed coz the awnings cant be berpenyek-penyek dgn baju2 lain, rosak juga.

Then one day as I was walking around Ikea, thanks to a colleague who dragged me there one lunch time, I saw this beauty of a hanger! Walla....my mind terus imagined all my beautiful tudungs hanging on this hanger with their awnings free from any himpitan.

So, here it is finally I uploaded the pic on the blog. Punya la lama nak upload, tak terbuat2. Pada yg ingin membeli hanger ni, harganya RM25 per piece. Ada 28 rings, and one ring can hang 5-6 tudungs..so imagine betapa byknya tudung leh digantung kat hanger ni!





Photobucket
Posted by Picasa

9 comments:

ibumuqrish said...

nampaknyer i pun kena g cari sehelai... tp nk g ikea yg problem tuh...

ibumuqrish said...

eh!! selai plak.. seunit hanger..

JV Cynosure said...

ada a few lak yg nak suh i belikan.

jpLafungga said...

That's a good idea..Hmm macam nak minta belikan juga... nanti saya confirm ye...

kimimclaren said...

yela, nampak gayanya i pun kena beli gak satu. sebelum ni dah pernah nampak hanger tu kat masa jenjalan kat ikea tapi tak terpikir lah menda ni. yela, kirim 1 plssss...

ME said...

Thanks for the idea ..

JV Cynosure said...

wah...mcm dilanda todak email ku hari ni psl hanger ni!

sapa2 yg berminat tu, submit FE ye. i tak suka nk drive to ikea, so there may not be any repeat orders. Grab la opportunity ni sementara I dh offer nak gi beli ni.

Price RM25 + RM3 surcharge per pc. Thx!

Syafinaz Abd RAshad said...

eenaz memang selama nie gantung tudung pakai this hanger..tudung yg ader awning nie lagi senang...tak rosak awning....

Ayu said...

Saya pun dah lama gantung tudung berawning pakai hanger ni. Memang jimat ruang. Kat butik2 biasanya diaorang guna utk. gantung selendang.