Friday, February 6, 2009

Mesin Jahit Tepi




Dear ladies,

I bought a Singer mesin jahit tepi (as shown above) yg RP RM 1,245 tu for RM1,100 at the Sentul outlet. I puas hati with the machine, leh jahit tepi halus jugak. Kira a satisfied customer le! No more project tudung tergendala psl kedai jahit tepi tutup la, jauh la, mahal la, result tak cantik la! Bosan dah with all tht has been mentioned! And yg potong steam tu..kita kat umah tgh rancak menjahit, tak leh nk complete tudung psl kena make a visit to the kedai jahit tepi! itu cukup2 buat I nyampah...psl kita menjahit ni pun ada angin...bila mood nak buat tudung...kita leh buat la a few sekali. bila dh stop, nak sambung balik...ish..kalu mood tak de...terbengkalai le jwbnya!

So bila u nak beli mesin ni, u can use cash (of course!) or CC which u can opt for 12-mth 0% installment payments. Sapa2 yg rasa nak byr cash tu, pls I nak mintak a favour...I nak use my CC so i can get the 12-mth installment payment. Why eh...panjang citer!! If u all ada masa, baca le!

Masa I gatal kenen2 mesin jahit tepi kat kedai tu, they had this 2nd hand model yg now selling RM 1, 345 or thereabout, model ni ada 4 benang and ada double stitching for extra safety...kira nya susah nak terburai le jahit tepi bila ada featire ni. It's selling at RM895...I haggled dpt RM800. Pas tu I balik office...pikir2...ala...nak yg brand new le!! Gatai sungguh! So I opted for the cheaper model. Now payment nya part...2nd hand model dia tak de 0% interest installment plan, so I had to pay one shot le. Then bila i nak tukar beli yg brand new tu...dgn cekapnya, kedai tu dh hantar my creditcard nya receipt tu to the bank! So nak tak nak, terpaksa la i fork out RM3oo, when all along i nak installment plan!

So now, sapa2 antara u all yg nak beli cash, u can pay cash to me (so I can settle my CC!) and I charge my card for ur machine, so I can take on the installment plan. I dont want my cash flow to be tied up.

So....itu le citernya!!! So pls ye, sapa2.....:)

20 comments:

blueberrypie said...

makcik! itew mesin jahit tepi kalu instalment 12mths @ RM91.67 la ye?

JV Cynosure said...

ye...good kan!

rara said...

beli mesit jahit tepi pulak. semangat betul ler makcik nih! hehehe..

zura said...

yela...beli kat ne mesin tu? Boleh bg alamat x? Kllau nak beli pakai cc, kad bank apa yg dpt 0% interest tu?

nurhashima said...

yela
i too was looking for mesin jahit tepi yesterday. i was about to ask u kalau2 nak jv lg. now it's too late already...

yus said...

Kak Yela, model aper ek??
Aduh, teruja tul la nengok akak..
Kalau boleh buat yg tepi halus sekali, mmg bagus sgt la..

Yg nak beli cash tu, mesin yg rm800 tu ker???

JV Cynosure said...

zura, i bel kayt Singer Sentul. nnti later2 i bagi details ye.

norhashima (catalyst kan??), no need to jv..just mention my treasl name kat kedai tu, u will get the same price...rm1,100.

yus...i tak ingat the model, but yg paling murah le dlm range mesin jahit tepi singer ni. nnti later2 i bagi the number of the model. yg 2nd hand tu leh guna cc jgk, cuma no 0% interest installment plan aje. (eh..byk yus tau...u yg mana ek??)

mrs said...

sis, naper beli tak cakap hehehe boleh jumpa u lagi...

nak tanya mesin jahit tepi u beli tu kena guna tiga benang erk? so kalau tiga benang kena beli tiga ketul benang ker or satu benang tapi set up ke tiga lorong? (sorry soklan mcm neh tapi mmg me tak de idea mcm mana mesin jahit tepi neh operate. sbb ada tiga benanglah empat benanglah)

please advice..(mrs.colour)

JV Cynosure said...

okeh...model dia is 14N555.

jumpa mr harikrishnan, 782& 784 Jln Sentul, Sentul, 51000 KL., 03-40423190/40417895.

nk beli sebut aje my name, amizan, korg sebut Yela dia tak kenal la ek!

JV Cynosure said...

mrs,..dia 3 benang, so u need 3 benang la...tak leh satu benang share 3 lorong, psl lorong dia separates.

catalysts11 said...

yela betul le tu, catalysts. ala missed sekali lg. i dah beli mesin jahit tepi brother kat LSN petang tadi.

JV Cynosure said...

berapa yg Brother punya tu??

catalysts11 said...

mesin tu harganya rm 1050, boleh jahit guna 3 atau 4 benang n boleh potong sisa kain bila jahit tepi tu.

JV Cynosure said...

ok la tu ek...murah rm50 dari singer. bila dia pakai 4 benang maknanya ada double stitching kan? sbb singer nya yg 4 benang tu ada. and singer nya mmg ada potong kain, can opt for tak potong also.

pink_frog said...

singer machine ni jahit tepi jadi berombak tak..or is it depending if u tarik kain or not?..

JV Cynosure said...

u kena tarik kain baru jadik berombak..ifu let dia jalan cam biasa, dia tak berombak

are jaa said...

bestnyer dapat beli mesin jahit tepi..kena kumpul duit dulu nie..huhuuuu..

JV Cynosure said...

are jaa...u buat 55 helai tudung dh leh cover dh cost mesin jahit ni!

are jaa said...

yea ke sis?? mesin jahit yg harga rm1100 tue ker?? cantek lah tue, nnt i susun plan balik camne cara terbaik..thanks a ot sis..
mwaaaahhh

BeeBiees said...

sis..nak tnya,,kalo nak jait tepi curly tuh...kena tarik kain kan..pastu brape nak set number tuh...kena gune 3 benang je kan..
tq