Thursday, February 26, 2009

Tudung Eenaz

Ni dia Tudung Eenaz yg telah dijahit oleh NcikLimah.

Ni Tudung Eenaz yg dijahit and dipakai oleh Yus.

14 comments:

syafinaz abd rashad said...

heheheh malu plak ader jenama pakai namer sendiri..anyway...nice tudung..this weekend eenaz try nak buat tudung nie ngan tudung ariana..hopefully menjadi...

JV Cynosure said...

hehehhe! lyd's awning tu pun amik sempena nama wearer yg pakai awning ni masa we all buat pesta thai silk hari tu!

so i kata u akan jadik femes psl tudung ni hari tu kan!

JV Cynosure said...

ada org tanya, berapa panjang kain diperlukan if nak buat level bwh dada for this tudung??

yus said...

bidang 60 tu dah cukup2 je..(ni kalau nak buat 2 tudung, dlm 1 meter)..
kalau nak wat satu, panjangkan lagi la...

JV Cynosure said...

yus, maknanya if nak labuh lagi, kena 0.7 gitu for one tudung?

yus said...

kalau nak satu tudung kan, (ikut perkiraan saya) rugi pakai kain bidang 60. kena beli kain bidang 45. then baru le beli 0.7mtr.

Sbbnye ms memula saya nak potong dulu, saya dah pusing2 kain tu dulu. nak cari cara lipat yg boleh kasi 2 tudung.

bidang 60, 1 mtr : lipat 2 then lipatt ke kiri (kain jadi segi empat tepat) baru dpt dua.ngam2 dgn template.

kalau nak labuh, lipat dua je (dapat segi emapat tepat yg panjang!!)then lukis template. labuhkan sket tang lengkung tu. balance boleh dapt tudung yg sama tapi level atas sikit ar..

waaah..mcm expert!! tapi mmg suka plak jahit tudung ni. tak byk bazir kain.

p/s:tokei, mana gambar saya??adakah tidak cun juga??ekkeee...

JV Cynosure said...

hheheheh! sudah ditepek! baru ada masa nak tepek gambar.

harapnya sapa yg bertanya tu dh dpt jawapannya ek.

thx, yus!

Azlina said...

sis yela.....templete ni tak dok ke?
-penguin-

JV Cynosure said...

ada penguin

Azlina said...

ado yek templete ni.....brapa rm sis?
-penguin-

JV Cynosure said...

biasa la..rm3

Azlina said...

nak templete tudung eenaz ni & oblong....mcm biasa gak nanti on tuesday if rozi free die dtg collect yek
bleh?

JV Cynosure said...

boleh aje

JV Cynosure said...

my fav dh tudung ni! gorgeous sgt!