Sunday, March 7, 2010

BSY NONI BLACK HAIR MAGIC

Dear ladies,

I nak citer psl my latest discovery. Happy gila I!!

Sapa yg kenal I will know that my hair ni byk sgt premature-grey hair! Since my first child, I noticed that my hair makin lama makin byk putih....esp tang depan...kat crown, kat temples. Many kata sbb stress, sbb uban I seme kat depan and atas je...kat belakang tak de. Adik beradik I tak de masalah ni...I aje. Kerja I mmg sgt2 stressful...ye la...nguruskan duit org2 kaya...dorg semakin kaya, kita lak semakin nmpk tua disebabkan stress yg melampau. Tambah lak I gatal2 gi start DIY tudung ni...adeh...semakin stress ku dibuatnya nak meet deadline!! Ni kes cari pasal sendiri la ni kan! But I enjoy this tudung bzness...satisfaction dia bila org appreciate ur creation tu tak leh nak describe...a different kind of high gitu. I love Cynosure!!

Anyways berbalik kat citer asal...so last Tuesday, I gi jalan2 kat pasar mlm melawati. Then I lalu la kat this guy nya selling place..simple aje...satu kotak besar ke meja kecik (ku tak perasan) dia letak kotak2 yg cam kt bwh ni...dgn tanda tulis ...''Menghitamkan rambut secara semulajadi". Apa lagi...ku pun berenti la n bertanya.

To cut the story short, semlm mamat ni sent the boxes to my house. Pagi ni dgn tak sabar nya ku cuba...rambut ku mmg dh due for touch-up ...uban dh menyerlah after the last touch up abt a month ago. Walllaa!! Hitam weh rambut ku!! Habis seme cover yg putih2 tu. Ku suka, ku suka!!

Then this morning baru la I browse the internet for more info on this. So here are the vital points:

1. This porduct ni made from natural ingredients:

1. Ekstrak buah Noni / Mengkudu
2. Panx Gingseng
3. Ganoderma Lucidum
4. Asid Amino
5. ZPT (Zinc pyrithione)- ni yg selalu ada dlm anti-dandruff shampoo kan?
6. Collagen

2. For uban, warna hitam tu bukan dtg dari dye, but is derived naturally from the natural ingredients above. Tak de bau ammonia yg selalunya ada bila kita warna kan rambut secara conventional. Yg ni bau cam herba2 gitu, tak de le wangi lak ek!

3. Besides uban, also treats dandruff and rambut gugur. Yg rambut gugur, nnti I bagi feedback, my maid nya rambut depan mmg ada patch yg cam dh clear, so dia nak try. So kita tgk la if rambut kat situ tumbuh ke tak.

4. Ada Halal nya accreditation frm the US and Msia.

So, ni yg mamat tu citer kat I la ek, pakai syampoo ni:

Rambut uban - sekali in 3 weeks
Rambut dandruff - sekali in 2 weeks
Rambut gugur - sekali in 1 weeek

So cara pakai lak :
1. Shampoo rambut guna shampoo biasa dulu. Pastu keringkan dgn towel. Biarkan rambut tu damp/lembab gitu.
2. Gunakan sarung tangan - if not kuku tu kang jadik kelabu gitu. Beli je yg kat pharmacy tu..or beli yg org guna to prepare food tu.
3. Masukkan Syampu Herba Fed Noni didalam bekas atau mangkuk dan kacau hingga sebati - guna 1 whole packet. Jgn cuba nk jimat2 ek!
4. Ratakan / Urut di keseluruhan rambut dan kulit kepala - urut la dlm 5 min gitu. If ada yg meleleh kat muka tu, bersihkan dgn air. Tu psl jgn rambut basah menitik air bila pakai syampoo ni. Kang habis muka tu warna kelabu lak!
5. Biarkan selama 10 minit.
6. Cuci, bilas sampai bersih . Apply conditioner then rinse lagi sampai bersih.

So there...mmg berkesan le for my uban yg berlambak2 ni! Senang hati I now...:). Katanya, after 3 months gitu, rambut shld tumbuh pun warna hitam sebab dia treat from the roots, but of course kena consistently pakai every 3 weeks sekali so rambut tu keep on getting the nutrients from the ingredients tu. Cam amik collagen, vitamins etc..bila stop, eventually jadik la mcm original sebelum amik mende2 ni...masalah sana sini kan.

Now rege pulak. Every box ada 20 packets:

1. If nak beli by packets sbb baru nak cuba2 for non-members:
1 pcs - RM20
2 pcs - RM30 (RM15 per pc)

2. For non-members:
1 box is RM200

3. For members :
1 box is RM150, alang2 nk beli sekotak, jadik member terus je la kan. Katanya, bila dh jual 3 kotak and above nnti ada la bonus bagai.

And since mende ni MLM, so ada la incentive for engaging downliners, etc. From wht I read, lucrative gak la mende ni. I malas nak citer panjang kat sini. If u all interested to know the MLM structure, email me.

To me simple je, if it works, I will recommend. When the product is good, it will sell by itself. Just like this Noni shampoo, jimat lak tu...nak gi kaler rambut sebulan sekali dh RM70++ (tu if touch up roots aje). Ni if member's price, 3 minggu ku kena belanja RM 7.50...pas tu promote healthy hair lak from the roots! Mcm2 benefits lak dapat, rambut lebat, hitam and sihat. Gila value for money tu!

So if u all nak join I to start my team, sila la email me ur interest. Sambil2 dpt rambut cun melecun, dpt lak side-income tak semena2. Benda elok kita share ramai2. Yg kenal I will know, I don't recommend things that don't work. Sendiri dh try, sendiri tgk result. Yg I can see, the immediate market will be kita sendiri and hubby, mak2 and ayah2 kita! Termasuk la aunties, uncles, bosses...those yg dh start rambut beruban la. Sbb yg ni immediately leh nmpk kesan. Yg part gugur n dandruff, org yg ada masalah ni je la leh see the difference.

So there, one good thing has been shared with friends! :)






Photobucket

1 comment:

Abdillah said...

Produk yg sangat mujarab. Fed-Noni